Pyörätuoliin joutunut masentui vakavasti – sitten yksi laji pelasti hänet

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pyörätuolikoripallo on suosittu vammaisurheilulaji, jossa otellaan maailmanmestaruustasolla. Intialainen Mohammed Rafee Parray on kärsinyt vakavasta masennuksesta jouduttuaan onnettomuuden jälkeen pyörätuoliin pysyvästi. Koripallo oli hänen pelastuksensa.

Mohammed Rafee Parray on kärsinyt koko ikänsä kasvoissa olevasta kasvaimesta, jota lääkärit eivät ole voineet poistaa. Elämä suistui raiteiltaan vuonna 2010, kun hän halvaantui katolta pudotessaan. Nyt mies pelaa pyörätuolijoukkueessa, jonka jäsenet ovat kamppailleet erilaisten masennusongelmien kanssa.

Koripallo on toiminut pelastuksena ihmisille, jotka eivät ole nähneet enää elämäntoivoa, tulevaisuutta tai iloa. Pelaaminen on antanut nautintoa ja yhteenkuuluvuden tunnetta. Mohammedin joukkue tähtää kansainvälisiin kilpailuihin. Suomessa pyörätuolikoripallojoukkueita toimii usealla eri paikkakunnalla.