17-vuotias Crista otti peppuimplantit – ilo vaihtui tragediaksi: ”Olen onnekas kun olen vielä hengissä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten tuolloin 17-vuotias Crista Jaatinen kirjoitti Blogbookin blogissaan ottaneensa peppuimplantit ja kertoi avoimesti kokemuksistaan niiden kanssa. Toimenpide suoritettiin maaliskuussa Liettuassa, ja Crista oli vielä tuolloin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka se vaatikin veronsa.

– Mut leikattiin noin 4 kuukautta sitten Liettuassa klinikalla nimeltä SV Plastic Surgery Center. Operaatio oli todella kivulias ja toipuminen rankka en siitä ala valehtelemaan. Mutta tää kaikki kipu oli kyllä sen arvosta, mä en itse voisi olla tän tyytyväisempi, Crista Jaatinen kirjoitti heinäkuussa.

Crista Jaatinen, Blogbook

Sittemmin tilanne on muuttunut radikaalisti, sillä nyt Crista kirjoittaa blogissaan operaation karmaisevista seurauksista. Pakaran alueella havaittiin nimittäin tulehdus ja vasen pakaraimpalantti oli selvästi epämuodostunut tai väärässä asennossa. Klinikka suostui korjaamaan virheen. Korjausleikkauksen jälkeen pakara tulehtui edelliskertaakin pahemmin ja vei Cristalta liikuntakyvyn.

Jorvin sairaalassa annettu hoito paransi tulehduksen, mutta implantti oli nyt edelliskertaakin huonommassa kunnossa ja törrötti pakaran sivusta. Jaatisen mukaan lopulta selvisi, että yritys oli laittanut Cristalle aivan eri implantit kuin oli tarkoitus. Joulun alla molemmat pakarat tulehtuivat ja Crista joutui jälleen sairaalahoitoon.

– Lääkärit tulivat päätökseen että implantit joudutaan poistamaan kokonaan. Vietin monta päivää itkien, koska koko vuoden kipu ja kärsimys ja kaikki rahat mitä leikkauksiin oli mennyt olivat turhia. 5 päivää vietin jorvin osastolla tippaletkuissa, he suostuivat päästämään minut Jouluksi kotiin, Crista kirjoittaa varoituksena muille peppuimplanteista haaveileville.

– Olin todella onnekas kun olin vielä hengissä, implantit olivat aiheuttaneet suurta tuhoa kehossani. Tässä vaiheessa romahdin totaalisesti tiesin mikä leikkaus minua odottaa, enkä olisi koskaan uskonut että näin voi käydä. Haluankin varoittaa kaikkia teitä jotka implanttien laitosta haaveilee, se EI ole sen arvoista.

– Omasta kokemuksesta voin kertoa että toipuminen on kaikkea muuta kuin nopeaa ja kivutonta. Herääminen leikkauksesta on aivan kauheeta, ensimmäisellä kerralla huusin ainakin 2 tuntia putkeen niin pitkään ennenkun olin saanut niin vahvat lääkkeet että en pysynyt hereillä ja toisen leikkauksen jälkeen lähti taju kolme kertaa heräämisen jälkeen kipujen takia.

Crista Jaatinen on kertomansa mukaan ollut yhteydessä Liettuassa sijaitsevaan klinikkaan ja hänet leikanneeseen kirurgiin, mutta hänen kanssaan ei ole suostuttu keskustelemaan tapahtuneesta.