Floridassa ennätyspakkaset – paleltuneita liskoja putoilee puista!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltoja piinanneen kylmän rintaman myötä Floridassa on satanut lunta ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Lämpötilat ovat nousseet osavaltiossa vain muutamia asteita nollan yläpuolelle. Yksi epätavallisen kylmien ilmojen erikoisemmista ilmenemistavoista koskee liskoja.

Kylmien säiden myötä puita on tippunut maahan paleltuneita iguaaneja. Maahan tippuneet iguaanit eivät kuitenkaan ole välttämättä kuolleita. Toimittaja Maxine Bentzel kertoi Twitterissä, että matelijat saatavat virota mikäli ne siirretään auringonvaloon tai muuhun lämpimään paikkaan.

Iguaanit eivät ole ainoita villieläimiä, joihin kylmät säät ovat vaikuttaneet. CBS News -uutissivuston mukaan biologit ovat pelastaneet lukuisia merikilpikonnia, jotka reagoivat kylmään samalla tavalla kuin iguaanit.