Keksintö estää kuorsaamisen – parisuhteiden pelastus

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kuorsaus on yleistä, mutta harva tietää sen olevan terveyshaitta sekä kuorsaajalle itselleen että hänen kanssaan samassa sängyssä tai huoneessa nukkuville. Kuorsaus on seurausta ylähengitysteiden lisääntyneestä vastuksesta unen aikana. Kuorsaus luokitellaan sairaudeksi, jos siitä on merkittävää haittaa terveydelle.

Joka yö kuorsaava ihminen voi olla huomattavasti muita väsyneempi yleisesti, sillä koriseminen aiheuttaa usein uniongelmia ja unen laadun häiriöitä. Voimakas kuorsaus ja sen syyt kannattaa tutkia. Kuorsaus voi olla syynä jopa parisuhteen onnellisuuteen, sillä kovaäänisesti kuorsaavan ihmisen vieressä on lähes mahdotonta nukkua.

Nyt kuorsaamiseen on keksitty uudenlainen ratkaisu, nimittäin Snore Circle -niminen kasvosuoja. Silmikko tunnistaa kuorsausäänen ja lähettää aivoihin käskyn ylähengitysteiden virittämisestä parempaan asentoon ilmavirran kulkua helpottamaan. Toisin sanoen silmikko tekee sen, mitä vieressä nukkuva kumppani joutuisi tekemään monta kertaa yössä – pakottaa nukkujaa vaihtamaan nielun asentoa siten, ettei kuorsausta synny yhtä helposti.