Britannia seuraa esimerkkiä – kieltää villieläimet sirkuksissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Villieläinten käyttö sirkuksissa on kiellettyä Suomessa. Monet muut Euroopan unionin maat ovat niin ikään kieltäneet luonnonvaraisten eläinten käyttämisen esiintyvinä taiteilijoina sirkuksessa. Nyt Yhdistynyt kuningaskunta liittyy joukkoon mukaan.

Independent-lehden mukaan 94,5 prosenttia ihmisistä kannattaa villieläinkieltoa sirkuksissa. Britannia ottaa käyttöön lain, joka kieltää villieläimet kaikissa maan sirkuksissa. Tämä on suuri edistysaskel, sillä ympäri Englantia matkustaa parhaillaan yhteensä 19 sirkuksessa työskentelevää villieläintä. Skotlanti asetti saman kiellon jo aiemmin.

Paikkakuntaa ahkerasti vaihtavat sirkukset aiheuttavat epäsuotuisat olot eläimille. Villieläinten kuljetustilat ovat ahtaita, mikä aiheuttaa stressiä ja muita terveyshaittoja. Suurikokoisten sirkuseläinten kotina saattaa toimia pieni kuljetushäkki, jossa ei mahdu liikkumaan kunnolla. Laki astuu voimaan Englannissa parlamentin käsittelyn jälkeen.