Helppo niksi: Näin löydät pohjoisen ilman kompassia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luonnossa suunnistaminen ilman kompassia voi olla haastavaa. Eränkävijöillä on kuitenkin käytössään keinonsa paikantaa ilmansuunnat myös silloin, kun apuvälineitä ei ole käytössä. Youtube-käyttäjä KGB Survivalist neuvoo videollaan, kuinka löytää napapohjoinen ilman kompassia.

Siihen tarvitaan käytännössä vain pitkä esine, kuten keppi, ja kaksi kiveä. Auringon tulisi näkyä taivaalla ainakin niin selkeästi, että se luo maahan varjon. Keppi asetetaan pystyyn maahan, ja sen varjon kohdalle asetetaan kivi.

Noin 20-30 minuuttia myöhemmin toinen kivi asetetaan siihen kohtaan, jossa varjo on sillä hetkellä. Ensimmäinen kivi on lännen suunnassa, kun taas toinen kivi on idän suunnassa. Näin ollen napapohjoisen suunta sijaitsee kahden kiven välissä.