Ritz-Carlton vie risteilyalukset uudelle tasolle – luksus määritellään uudelleen

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimmat luksusristeilijät on jo vuosien ajan rakennettu Suomessa, ja monet suomalaiset ovat käyneet jo katsomassa millaista on risteillä maailman meriä noilla jättiläisillä. Nyt hotelliketju Ritz-Carlton on päättänyt rakentaa luksusristeilijän, joka on kaukana merten jättiläisistä.

Tillberg Design of Sweden
Tillberg Design of Sweden

Viiden tähden risteilyaluksista on tulossa Ritz-Carltonin kruunujalokivi, ja eräänlaisia luksushotellien vastineita merellä. Yhteensä aluksia on tulossa kolme kappaletta, ja niistä ensimmäisen on määrä valmistua vuoden 2019 loppupuolella. Varauksia ryhdytään ottamaan vastaan toukokuussa 2018.

Hotelliketjun alukset ovat poikkeuksellisen tyylikkäitä niin ulkoa kuin sisältä, ja ne on suunnitellut ruotsalainen Tillberg Design of Sweden. Ne tulevat seilaamaan Karibialla, Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Risteilymatkustaminen on kasvanut vuodesta 1981 lähtien keskimäärin peräti 8,5 prosenttia vuodessa, joten Bloombergin mukaan se oli luonnollinen kasvusuunta hotelliketjulle. Yhtiön mukaan sen asiakkaista 400.000 on potentiaalisia risteilymatkustajia, ja jokainen uusista aluksista on täynnä jo 12.000 vuosittaisella matkustajalla. Ultraluksus-genressä Ritz-Carlton ei suinkaan ole ensimmäinen yhtiö, sillä sen kilpailijoita ovat muun muassa Crystal Cruises, Seabourn ja Silversea.

Tillberg Design of Sweden