HS: Viikin gorillapatsas tuhoutui tulipalossa – tuhopolttoa epäillään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Helsingin Viikin tiedepuistossa vuodesta 2009 lähtien sijainnut Villu Jaanisoonin Kaikki on mahdollista -gorillapatsas on tuhoutunut tulipalossa. Viisimetrinen teos oli valmistettu autonrenkaista. Veistos oli sytytetty tahallisesti varhain keskiviikkoaamuna.

Virolaisen Villu Jaanisoonin gorillataideteos on ollut Helsingin yliopiston Viikin kampuksen maamerkki ja ympäristötaideteos. Patsas esitti istuvaa gorillaa, ja teoksen tarkoituksena oli herätellä kysymyksiä ihmisten alkuperästä, vastuusta ja tulevaisuudesta. Ekologista näkökulmaa korostanut taideteos oli sytytetty tahallisesti, ja poliisi tutkii sen tuhoutumista vahingontekona, Helsingin Sanomat uutisoi.

Käytetyistä autonrenkaista valmistettu kookas teos aiheutti runsaasti savua palaessaan. Sivullisille ei aiheutunut vaaraa palosta. Hälytyskeskus sai tiedon teoksen palamisesta keskiviikkoaamuna puoli viiden aikaan. Nyt patsaan tilalla seisoo karun näköinen kehikko. Gorillasta on julkaistu runsaasti kuvia sosiaaliseen mediaan ennen sen tuhoutumista.

#villujaanisoo #everythingispossible #gorilla #myhelsinki

A post shared by MARDE (@teremoronen) on

#villujaanisoo #kaikkionmahdollista #gorillapatsas #viikki #autonrenkaat

A post shared by Sanna Kallio (@kallionsanna) on