Nainen tuhosi juovuksissa arvotaidetta – voidaan tuomita jopa elinkautiseen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka teksasilainen 29-vuotias Lindy Lou Layman tuhosi taideteoksia satojen tuhansien eurojen arvosta treffiseuralaisensa, asianajaja Anthony Buzbeen kartanossa. Nainen kaatoi punaviiniä puolen miljoonan dollarin arvoisille Andy Warholin teoksille ja repi seinältä Pierre-Auguste Renoirin ja Claude Monetin teokset.

Juovuspäissään riehuneen naisen morkkis on nyt tainnut nousta ennätyslukemiin, sillä tuoreimpien tietojen mukaan häntä voi odottaa jopa elinkautinen vankeustuomio. The Houston Chronicle nimittäin uutisoi, että mahdollinen vankeusrangaistus tullaan arvioimaan aiheutetun rahallisen menetyksen perusteella.

Kaksi sotketuista Andy Warholin teoksista ovat kumpikin 500.000 dollarin arvoisia. Aiheutettujen tuhojen perusteella Lindy Lou Layman saa syytteen, josta maksimirangaistus on elinkautinen. Parhaillaan Layman vastaa raskaisiin syytteisiinsä kuitenkin vapaalta jalalta vain 30.000 dollarin takuita vastaan, joten maksimituomiota hänelle on tuskin tulossa. Tuomari määräsi hänelle alkoholin ja huumeiden käyttökiellon oikeudenkäynnin ajaksi.