Onko parisuhteessa vaikea jakso vai aika erota? Nämä merkit kertovat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisessa parisuhteessa tulee eteen aikoja, jolloin kumppanusten yhteiselo rakoilee ja suhde heittää väärinpäin kuperkeikkaa. Seurusteleminen etenee yleensä alkuhuumasta luottamukselliseen rakkaussuhteeseen. Suhteessa on useita eri tasoja.

Parisuhde-ekspertti Shamyra Howard-Blackburnin mukaan ihmiset voivat muuttua ajan myötä. Tämä vaikuttaa myös kumppaniin ja parisuhteeseen. Mikäli kumppanuudessa tulee eteen ongelmia, tulee osapuolten päättää joko niiden korjaamisesta tai parisuhteen lopettamisesta. Osa ongelmista on niin vakavia, ettei niitä pysty enää korjaamaan, asiantuntija muistuttaa Bustlelle.

Ongelmasta on keskusteltava tai ainakin yritettävä kohdata se aikuismaisesti. Jos haluaa, että suhde voi jatkua, tulee parisuhteen molempien osapuolten sitoutua toisiinsa ja siihen, että he pystyvät korjaamaan ongelman tekemällä siihen yhdessä ratkaisun. Parisuhteessa on pakko olla läsnä, mikäli haluaa kumppanuuden kuntoon. Osapuolten on kuunneltava toisiaan, vietettävä aikaa yhdessä ja jaettava samankaltaiset arvot parisuhteessa.

Yhtä viisasta on kuitenkin myös tietää se, että koska parisuhde on tullut tiensä päähän. Kaikkia ongelmia ei voi korjata, ja mikäli rakkauden ryppy on jatkuva kompastuskivi suhteessa, kannattaa se jättää suosiolla taakse. Jatkuvat ongelmat todistavat, että osapuolet eivät sovi yhteen. Mitä kauemmin huono parisuhde jatkuu, sitä kauemmin se tuottaa tuskaa. Parisuhdetta on hyvä tarkastella aina laajempana kokonaisuutena, eikä takertua pelkästään pikkuseikkoihin.