Tammikuu suosituin kuntoilukuukausi – näin Suomessa harrastetaan

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Alennuskuponkiyritys CupoNation on toteuttanut Google Analyticsin avulla analyysin Suomen sporttisimmista kaupungeista. Vertailussa on tutkittu, kuinka paljon ihmiset ovat tehneet vierailuja lisäravinteita ja urheiluvälineitä myyvien verkkokauppojen sivustoille kaupunkien asukasmääriin suhteutettuna. Lisäksi tutkimuksessa vertailtiin kuntosalien kävijämääriä.

CupoNationin mukaan eniten fitnessiä harrastavia löytyy Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä ja Vantaalta. Maakunnista eniten kuntoilemista harrastetaan Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Kuten arvata saattaa on tammikuu perinteisesti suosituin kuukausi kuntosaliharrastuksessa.

Ihmiset tekevät vuoden alussa lupauksen paremmasta kunnosta ja terveydestä. Tämä näkyy myös kuntosalien kohonneina kävijämäärinä. Helmikuussa innostus laskee selkeästi ja kävijämäärät tasoittuvat maaliskuuhun mennessä. Vähiten ihmiset käyvät kuntosaleilla heinä-syyskuun välisenä aikana, kertoo CupoNationin viiden kuntosaliketjun käsittävä analyysi.