Asiantuntija paljasti miksi avioeroja haetaan juuri tammikuussa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kyselyiden perusteella on saatu selville, että melko tuoreet pariskunnat eroavat suurimmalla todennäköisyydellä hieman ennen joulua. Mikäli suhde ei tunnu pitkäaikaiselta, ihmiset eivät halua panostaa uuden kumppanin joululahjaan tai esitellä häntä joululomien aikana omalle perheelle, minkä vuoksi suhteen päättäminen tuntuu helpoimmalta ratkaisulta.

Avioliitossa olevat pariskunnat eivät kuitenkaan halua erota juuri ennen joulua varsinkaan silloin jos heillä on yhteisiä lapsia. Tämä näkyy myös avioerotilastoissa, sillä Daily Mail -sivuston mukaan 8. tammikuuta haetaan kaikkein eniten avioeroja.

Seksologi Nikki Goldsteinin mukaan moni eron partaalla sinnittelevä aviopari yrittää selvitä joulun yli perheensä ja lastensa vuoksi. Vuodenvaihteen jälkeen tilanne kuitenkin muuttuu. Moni alkaa miettimään enemmän omaa elämäänsä ja useimmat tekevät itselleen lupauksen ajatella omaa parastaan. Näistä syistä avioerohakemukset päädytään jättämään juuri vuoden alussa tammikuussa.