Ateisti voi saada kuolemantuomion monissa maissa – tässä karu lista!

Matkailu · Terhi Piiroinen

Uskonnot ovat ruokkineet useita maailman väkivaltaisuuksia ja sotia. Silti uskonnoilla on suuri merkitys ihmisten yhteisöllisyydessä, kurissa, järjestyksessä ja ennen kaikkea lohdutuksen ja avun antamisessa.

Useimmissa maissa noudatetaan kansainvälisiä ihmisikeusopimuksia, jotka sallivat jokaiselle oikeuden harjoittaa ja tunnustaa haluamaansa uskontoa tai olla tunnustamatta mitään uskontoa. Silti maailmassa on 13 maata, joissa ei tunneta käsitystä uskonnonvapaudesta.

Näissä maissa voi saada kuolemantuomion ateistiksi tunnustautumisesta. 13 maan lisäksi on olemassa myös muita maita, joissa uskonnolliset ääriryhmät murhaavat säännöllisesti ateisteja ja humanisteja heidän mielipiteensä ja vakaumustensa vuoksi. Independent-lehti on nyt listannut maat, joissa voi saada kuolemantuomion valtion asettamana:

1. Afganistan

2. Iran

3. Malesia

4. Malediivit

5. Mauritania

6. Nigeria

7. Pakistan

8. Qatar

9. Saudi-Arabia

10. Somalia

11. Sudan

12. Yhdistyneet arabiemiirikunnat

13. Jemen