Laihduttaja paljastaa: ”Tässä paras neuvoni urakkaan!”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Gina Florio tunnustaa, että laihduttaminen vaatii yleensä kokonaisvaltaisen elämänmuutoksen, jossa tulee omaksua uusi ruokavalio, unirytmi ja elämäntavat. Terveellisempää elämää tai hoikempaa ulkonäköä havittelevien tulee noudattaa uutta elämäntyyliä lähes jokaisessa eteen tulevassa valinnassa.

Nainen paljastaa Popsugar-lehdessä, että hänen painonsa ei muuttunut viime vuonna suuntaan tai toiseen, ennen kuin hän omaksui uudenlaisen ajattelutavan laihduttamisessa: Unohda kaikki muut.

Tämä ajattelumalli tarkoittaa lähinnä sitä, että tavoitteen saavuttaakseen ihmisen tulee vaalia omaa hyvinvointia ja noudattaa uutta elämäntyyliä viis välittämättä muiden mielipiteistä.

Osa kuntoilun alottaneista ja terveellisempää elämäntapaa noudattaneista on huomannut, että heidän lähipiirissään on ihmisiä, jotka eivät välttämättä ota tavoitetta tosissaan. He saattavat jakaa auliisti omia neuvojaan tai vastaavasti tuomitsevat laihduttajan yritykset.

Terveellisempää elämäntyyliä havittelevan kannattaa ottaa neuvoja vastaan ainoastaan ammattilaisilta. Ravintoterapeutit ja kuntovalmentajat osaavat antaa räätälöityjä ohjeita, joita noudattamalla saa tuloksia aikaiseksi. Tärkeintä on kuunnella omaa tahtoa ja ihmisiä, jotka haluavat olla tukena urakassa.