Nuoren naisen uudenvuodenlupaus: ”Unohda vaaka! Keskity hyvinvointiin ja terveyteen!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Monet lupaavat vuoden alussa ottaa itseään niskasta kiinni ja ryhtyä rankalle laihdutuskuurille. Monet positiivisen vartalonkuvan puolesta puhuvat ihmiset haluavat muistuttaa ihmisiä, että terveys on aina tärkeämpää kuin vaa’assa näkyvät lukemat.

Julia-niminen nainen on julkaissut Instagramiin kuvan, jossa nainen esittelee vartalostaan ennen ja jälkeen -kuvan. Nainen paljastaa aiemmin tarkkailleensa jatkuvasti ulkonäköään, painoaan ja sitä mitä söi. Hän sai kaloreiden laskemisesta ahdistusta ja oli kertomansa mukaan jatkuvasti väsynyt. Hän päätti pitää kehostaan ja ennen kaikkea mielestään parempaa huolta. Hän halusi olla terve ja vahva.

Nyt hän ei ole käynyt vaa’alla puoleen vuoteen. Hän nauttii elämästä ja omaa terveemmän suhteen ruokaan ja syömiseen. Ennen ravintolassa käymistä kammonnut ikilaihduttaja on muuttunut lupauksensa myötä sosiaalisemmaksi ja onnellisemmaksi. Elämä on paljon muutakin kuin kaloreita, joten kaikkien tulisi keskittyä vaa’an sijaan peiliin ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin mielialaa myöten.

Before you make another New Years resolution to lose weight, take a moment to consider your happiness and mental health. Was I super lean and fit into the smallest size of everything on the left? You bet! Was I happy about the way I looked? No. I was constantly worried I looked “too big” in one way or another. I didn’t enjoy the gym-I just saw the treadmill as a requirement, something I often did not enjoy but did begrudgingly. Was my mental health in check? No. I was anxious about every meal, tired all the time, and driven by calories in versus calories out. Now, I’m happy. I don’t ever weigh myself (haven’t gotten on the scale in over 6 months!), I eat when I’m hungry, and I enjoy my life. I say YES to going out to dinner, something I hated to do before. I love catching up with a friend over a matcha latte instead of “hot tea, please” all the time. I’m more present socially and emotionally and think about bigger things than how what I’m going to eat may or may not affect my weight. I think it is wonderful if your goal is to become healthy and strong. Just don’t get caught up in society’s standards of beauty that say thinnest is best.

A post shared by Julia (@genuinely_jules) on