Tuomarin sanat järkyttivät – kehui raiskaajaa ”hyväksi mieheksi”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen mormonikirkon piispa Keith Robert Vallejo tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta kymmeneen vankeustuomioon. Tuomarin kommentit ovat aiheuttaneet valitusryöpyn oikeustalolle, sillä hän oli kehunut piispaa hienoksi mieheksi.

Utahilaisen oikeudenkäynnin tuomari Thomas Low on kehunut raiskaajamiestä ennen tuomionsa julistamista. Tuomari oli sanonut: ”Ei ole epäilystäkään, että herra Vallejo ei olisi erityinen ja hyvä mies. Mutta mahtavat miehet tekevät joskus pahoja asioita.” Lause järkytti Vallejon uhriksi joutuneita.

Tuomarista on tehty virallinen valitus. Lisäksi oikeustalolle on tulvinut haukkuma- ja valituskirjeitä. Uhrit ovat pöyrityneitä, että naisia törkeästi hyväksikäyttänyt mies on saanut sympatiaa osakseen. Myös ihmisoikeusjärjestöt ovat tuominneet tuomarin sanat, The Salt Lake Tribune uutisoi.