Suomalaiselle Yepzon-paikannusyritykselle merkittävä kansainvälinen sopimus

Digi Matkailu · Stara.fi

Paikannuslaitteita ja -palveluita tarjoava suomalainen teknologiayritys Yepzon Oy on solminut lisensointi- ja jälleenmyyntisopimuksen ajoneuvojen paikantimiin erikoistuneen Tramigo Oy:n kanssa. Yhteistyön avulla yhtiöt pyrkivät vahvaan läsnäoloon henkilöturvaamisen liiketoiminta-alueella kehittyvissä maissa.

Yhteistyön tavoitteena on myydä kolmessa vuodessa yli 100.000 Yepzon Freedom -laitetta Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Yepzonilla on jo nyt voimakas asema paikannuspalveluiden tarjoajana Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Intiassa. Yhtiön kokemukset Intian markkinoista ovat osoittaneet henkilöpaikantamisessa piilevän valtavan potentiaalin kehittyvissä talouksissa.

– Näemme, että henkilökohtaisille paikannuslaitteille on suuri tarve kehittyvissä maissa. Tramigon kanssa pääsemme useille tällaisille markkina-alueille nopeasti ja ilman suuria market entry -investointeja, sanoo Yepzon Oy:n perustaja Otto Linna.

Yhteistyösopimus noudattaa Yepzonin strategiaa vahvistaen yhtiön globaalia läsnäoloa. Aiemmin yrityksen teknologiaa on lisensoinut jo amerikkalainen PocketFinder. Tramigo on luonut markkinaa Afrikan, Etelä-Amerikan ja Aasian kehittyvissä maissa jo toistakymmentä vuotta. Yrityksellä on niissä jo yli 5.000 aktiivista jälleenmyyjäkumppania, ja sen laitteita on toimitettu yli 130 maahan.