Älä ota naista itsestäänselvyytenä – arvostuksen täytyy näkyä!

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkauteen kuuluu toisen kunnioittamista, joustamista, uhrautumista ja vaivannäköä. Toimiva parisuhde on kuin itsestään eteenpäin rullaava juna, jota täytyy kuitenkin huoltaa säännöllisesti. Yksi suurimmista huoltotoimenpiteistä on se, että arvostaa aidosti kumppaniaan ja sanoo sen myös ääneen.

Nainen haluaa tuntea olevansa arvokas miehelleen. Kun kumppani osoittaa, että nainen on hänen ylivoimaisesti tärkein asia maailmassa, on suhde takuuvarmasti onnistuneempi kuin silloin, jos nainen joutuu jatkuvasti kilpailemaan huomiostaan ja ajastaan. Kun mies osoittaa, että nainen on prioriteettilistan kärkipäässä, välttyy suhde monelta ikävältä pettymykseltä, keskustelulta ja tilanteelta.

Naiselle voi myös sanoa ääneen hänen ominaisuuksiaan, joista pitää. Pelkkä: ”Minä rakastan sinua”, ei määrittele asioita, joita mies naisessaan rakastaa. Kehut kuulostavat aina hunajalta, jos ne lausutaan aidosti ja tunteella. Myös huonommista puolista voi mainita, mutta ilman haukkumasanoja tai moitteita. Naiselle voi esimerkiksi kertoa, että hän osasi laulaa karaokessa mainiosti, vaikka laulu ei olekaan hänen vahvimpia puoliaan.

Toisen ihmisen arvostaminen on yksi tärkeimmistä taidoista maailmassa. Naista ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä, vaan kunnioittaa esimerkiksi sitä, että hän on jälleen kerran pessyt pyykit, tehnyt ruokaa ja hankkinut olohuoneeseen söpön torkkuviltin. Kumppanin arvostaminen ja sen ääneen sanominen lähentää pariskuntia, Men’s Health muistuttaa.