Facebook-selfie paljasti murhaajan – uhrin ystävällä murha-ase

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kanadan Saskatoonissa asuva Brittney Gargol löydettiin kuristettuna maaliskuussa 2015. Nyt 18-vuotiaan murha on ratkennut selfiekuvan ansiosta. Gargolin ruumiin lähettyviltä löydettiin murha-aseeksi uskottu vyö.

Uhri oli esiintynyt vain tunteja ennen kuolemaansa Facebook-kuvassa parhaan ystävänsä, Cheynne Rose Antoinen kanssa. Ystävällä oli selfiekuvassa samanlainen vyö kuin rikospaikalta löydetty.

Poliisi

Kuva herätti poliisin epäilyksen Antoinea kohtaan. CBC-sivuston mukaan viranomaiset pystyivät Facebook-päivitysten perusteella modostamaan aikajanan kahden nuoren naisen liikkeistä murhayönä.

Antoine väitti poliiseille nähneensä Gargolin viimeksi tuntemattoman miehen kanssa. Hän oli myös kysellyt uhrin perään seuraavana päivänä Facebookissa. Poliisi kuitenkin uskoi kyseessä olleen pelkkä harhautus.

Nykyään 21-vuotias Cheyenne Rose Antoine on sittemmin myöntänyt tekonsa poliisille. Hän kertoi olleensa päihtynyt ja ajautuneensa riitaan ystävänsä kanssa, mutta väittää ettei muista murhanneensa Gargolia. Antoine tuomittiin teosta seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen.