Nyt se on todistettu: Ihmiset viihtyvät paremmin koirien kuin kavereiden kanssa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yli puolet amerikkalaisista myöntää, että viettävät mielummin aikaansa koiransa kanssa kuin osallistuisivat sosiaaliseen tapahtumaan. Ihmiset haluavat viettää laatuaikaa lemmikkieläimensä kanssa, sillä ihmiset tuntevat koirien tuottavan heille onnea elämään.

Link AKC:n toteuttaman kyselyn mukaan koirat piristävät omistajiensa päivää. Lemmikkieläimistä on todistettavasti hyötyä mielenterveydelle, sillä ne osaavat lohduttaa ja olla läsnä. Osa ihmisistä paljastaa, että oma koira on ollut merkittävässä asemassa esimerkiksi eron tai läheisen menettämisen jälkeen, New York Post uutisoi.

Ihmiset uskovat myös, että aina kotona iloisesti vastaanottavat koirat tekevät heistä parempia ihmisiä. Lisäksi koirat motivoivat ulkoilemaan ja liikkumaan enemmän. 55 prosenttia kyselyyn vastanneista listasi ehdottoman rakkauden koirien parhaaksi ominaisuudeksi.

81 prosenttia koirien omistajista myönsi kertoneensa lemmikkieläimelleen murheita ja ajatuksiaan, koska ne ovat loistavia kuuntelijoita. Osa ihmisistä paljastaa koiralleen asioita, joita ei kerro koskaan muille ihmisille. Koirat ovat myös tärkeässä osassa elämänmuutoksia tehdessä, eivätkä niiden omistajat voisi olla kumppanin kanssa, joka ei tule koiran kanssa toimeen.