Unitutkija: ”Ihmiset laskevat unentarpeensa väärin!”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Moni ihminen lupaa joka aamu käyvänsä seuraavana iltana aiemmin nukkumaan. Ideaali unen määrä on noin 7-9 tuntia yössä, mutta unitutkija Matthew Walkerin mukaan ihmiset menevät silti liian myöhään sänkyyn.

Syynä on se, että ihmiset eivät ota huomioon nukahtamiseen vaadittavaa aikaa. Berkley’s Sleep and Neuroimaging Lab -uniklinikan johtaja Matthew Walker sanoo, että ihmiset tietävät hyvin tarvitsemansa unen määrän, mutta eivät osaa laskea unimahdollisuutta osaksi yöunien tuntimäärään. He menevät sänkyyn liian myöhään.

Walker muistuttaa, että yöunien lisäksi ihmisten tulisi ottaa huomioon aika, joka henkilöllä menee keskimäärin nukahtamiseen ja unen saamiseen. Toisin sanoen, jos ihminen haluaa nukkua yöllä kahdeksan tuntia, mutta lukee kirjaa puoli tuntia ennen nukahtamista, tulee hänen mennä sänkyyn jo yhdeksän tuntia ennen kellon herättämistä, The Cut uutisoi.