Intialaispari niittää mainetta – kehonrakentajien uudet supertähdet

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

New Delhissä asuva pariskunta on voittanut ensimmäisinä intialaisina kansainvälisen kehonrakennuskilpailun pariskuntana. Borun ja Mamota Devi Yumnam ovat löytäneet vaativalle harrastukselle aikaa, vaikka heillä on kolme lasta. Vaimo aloitti harrastuksen viisi vuotta sitten.

Kurinalaista elämäntyyliä vaativa kehonrakennus ei sovi laiskottelijoille tai sohvaperunoille. Intialainen Borun Yumnam aloitti kehonsa treenaamisen 20 vuotta sitten tehostaakseen urheilusuorituksiaan. 39-vuotias mies on palkittu 28 kertaa erilaisista kehonrakennuskilpailuista, mutta viimeisin voitto on hänen uransa tärkein.

Syynä on rakkaan vaimon mukana oleminen. Mamota Devi Yumnam aloitti harrastuksen miestään tukemalla. Sittemmin terveellinen ruokavalio ja säännöllinen painonnosto alkoi vaikuttaa myös hänen kehoonsa. Nyt pariskunta voitti kansainväliset kehonrakennuskilpailut ensimmäisinä intialaisina. Seuraavaksi pariskunta suuntaa maailmanmestaruuskilpailuihin.