Kotka tuhosi UAV-kopterin – iski kuin salama kirkkaalta taivaalta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kotkien saalistustaidot ovat tunnetusti omaa luokkaansa. Tuoreella videolla päästään näkemään, miltä ilmojen saalistajien hyökkäys näyttäisi linnun uhrin näkökulmasta. Micah Hatcher oli lennättämässä UAV-kopteriaan Yhdysvaltojen Utahissa sijaitsevassa erämaassa.

Mies ei kuitenkaan ehtinyt lennättämään dronea kauaa, kun luonto päätti puuttua asiaan. Kesken lennon maakotka ilmestyi kuin tyhjästä ja hyökkäsi UAV-lennokin kimppuun. Laite ei kestänyt voimakkaan linnun iskua, vaan putosi alas yli 36 metrin korkeudesta. Miehen onneksi hyökkäys tallentui kuitenkin näyttäväksi videoksi.

– Olen eläinten ystävä ja pidän erityisesti petolinnuista. En olisi lennättänyt dronea tällä alueella, jos olisin tiennyt kotkasta. Olen kuitenkin iloinen, ettei lintu vahingoittunut, Hatcher kuvaili.