Vain Suomessa: Elokuvateatterissa 34 astetta pakkasta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa eletään parhaillaan kovissa pakkasissa koko maassa, ja varsinkin Pohjois-Suomessa lämpötila on laskenut reilusti yli 30 pakkasasteeseen. Samalla Inarissa torstaina alkava alkuperäiskansojen elokuvafestivaali Skábmagovat on saanut lisää eksotiikkaa.

25. – 28. tammikuuta Inarissa jo 20. kertaa järjestettävillä elokuvafestivaaleilla tuodaan esiin saamelaisten ja muiden alkuperäiskansojen elokuva- ja televisiotuotantoja. Yksi festivaalien elokuvateattereista sijaitsee ulkona, jossa on parhaillaan peräti 34 astetta pakkasta. Kattona toimivat lisäksi revontulet, joten kokemus on varmasti ikimuistoinen.

– Inarissa nyt -34 (ainakin) ja torstaina alkaa Skábmagovat filmifestarit.Nyt on kelit kohillaan, sillä elokuvia katsotaan myös ulkona! Revontuliteatteri on sellainen #onceinthelifetime juttu! #Skábmagovat The Coolest Film Festival in the World, elokuvafestivaalin somessa todetaan.

Sääennustusten mukaan Inariin luvataan hieman lämpenevää lähipäiviksi, joten festivaalin aikana elokuvia voidaan tällä tietoa katsoa vain 17 – 23 asteen pakkasissa.