Grumpy Catille 710 000 dollaria vahingonkorvauksia – yhtiö käytti nimeä ilman lupaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi internetin suurimmista eläintähdistä on voittanut tekijänoikeuskiistan. Sen myötä kissa omistajinaan on saanut vahingonkorvauksia satojen tuhansien dollarien edestä. Grumpy Cat Limited -yhtiö oli nostanut kanteen kahvivalmistaja Grenadea vastaan.

Grenadella oli oikeudet myydä kissan kuvalla varustettua Grumppuccino-juomaa, mutta se oli tuonut markkinoille myös muita Grumpy Cat -tuotteita.

Kahviyhtiö oli rikkonut sopimusta myymällä myös Grumpy Cat -paitoja ja kissan nimellä mainostettuja kahvipuruja. Grenade nosti puolestaan vastakanteen, jonka mukaan Grumpy Catin omistajat eivät olleet mainostaneet kahvimerkkiä tarpeeksi julkisissa esiintymisissä.

BBC:n mukaan valamiehistö kuitenkin asettui Grumpy Catin ja sen omistajien puolelle. Tekijänoikeusrikkomuksesta tuomittu Grenade määrättiin maksamaan korvauksia 710.000 dollarin edestä.