Omistaja värjäsi koiran hiusvärillä – lemmikki oli kuolla tuskissaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Floridalaiseen Pinellas County Animal Services -eläintenpelastuskeskukseen toimitettiin kolme kuukautta sitten kääpiökokoinen seurakoira, jonka iho oli saanut runsaasti kemiallisia palovammoja. Syynä oli omistajan yritys värjätä lemmikkieläimen turkkia violetiksi ihmisten hiusvärillä.

Sekarotuinen maltankoira toimitettiin eläinsuojaan kuolemankielissä. Sen omistaja oli yrittänyt värjätä pienen koiran turkkia kirkkaan violetiksi, mutta ei ollut tietoinen kemikaalien vaarallisuudesta eläimelle.

Ihmisille tarkoitetut tuotteet eivät sovellu eläimille. Koiran iho paloi pahasti ja se oli vähällä sokeutua. Koira kärsi myös kovista kivuista. Veresnahalla ollut koira käärittiin siteisiin, ja huolellisella hoidolla se jäi henkiin kuin ihmeen kaupalla. Koira kärsii edelleen julman rääkkäyksen takia.

Suloinen pikkukoira joutuu syömään kipulääkkeitä ja antibiootteja. Hoitajat tekivät kaikkensa ihon palautumisessa ennalleen. Koiraa on alettu kutsua Violet-nimellä, ja se on päässyt uuteen ja rakastavaan perheeseen. Lemmikkieläimille on olemassa omia turvallisia ja testattuja tuotesarjoja, joita voi käyttää esimerkiksi turkin muokkaamiseen, Pinellas County Animal Services muistuttaa.

https://www.facebook.com/PinellasCountyAnimalServices/posts/10155193720090983