Pauli Rantasalmi julkaisee sooloalbumin

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Rasmus -yhtyeen kitaristina tunnetuksi tullut Pauli Rantasalmi julkaisee sooloalbumin. Tänään levyltä ilmestyy kolme singleä. Rantasalmen singlet ovat Imhotep, Horus ja AmunRa, ja ne ovat kaikki Paulin sävellyksiä ja sanoituksia.

– Kävin läpi vaikeaa aikaa elämässäni ja näiden kappaleiden kirjoittaminen oli minulle onnea etsiessäni pakotie kuvitteelliseen maailmaan. Jonnekin Karjalan metsien ja muinaisen Egyptin välillä. Kun kappaleet olivat valmiita, matkustin Espanjaan etsimään sinne muuttanutta suomalaisten musiikkipiirien kunnioittamaa Kari Reiniä. Löysin ja houkuttelin mukaan projektiini, Pauli Rantasalmi kertoo.

– Tallensimme rummut Espanjassa ja kaikki tuntui menevän hyvin. Kunnes tulin takaisin Suomeen ja aloin soittaa kitaraa rumpuäänitysten päälle. Jokin oli pielessä. Kesti kauan ymmärtää mikä. Sitten lopulta eräänä päivänä keksin. Muinaisessa Egyptissä ei ollut sähköä, ja siksi sähkökitara kuulosti niin väärältä. Aloin soittaa kappaleita akustisella kitaroilla.