Etkö halua olla kaaso? Näin kieltäydyt kohteliaasti kunniasta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi kesän häitä suunnitellaan parhaillaan, joten kirkot sekä juhlapaikat on oltava pian varattuina. Juhlien järjestämiseen kuuluu myös hääseurueen valitseminen, johon kuuluvat hääparin lisäksi morsiusneidot, bestman ja kaaso. Kyseessä on kunniatehtävä.

Kaikki eivät kuitenkaan halua kaasoksi. Syitä on monia, kuten se, että on yksinkertaisesti liian kiireinen hoitamaan vastuutehtävää. Tällaisessa tilanteessa morsiamelle kannattaa kertoa ystävällisesti, että kaasona oleminen olisi unelmien tehtävä, mutta aikataulu ei anna myöden, PureWow vinkkaa.

Taloustilanne voi myös vaikuttaa hääjuhlien järjestäjien sitoutumiseen. Esimerkiksi polttareiden järjestäminen voi tulla kalliiksi, ja vaikka tapana on jakaa kustannukset koko polttariseurueen kesken, saattaa kaason tili olla kaikkien hankintojen jälkeen punaisella. Toisin sanoen hääparille voi sanoa, että rahatilanne ei jousta kunniatehtävään.

Morsiusparille voi myös kertoa, että yrittää saada vauvaa. Raskaana kaason tehtävästä suoriutuminen voisi olla liian raskas tehtävä lasta odottavalle naiselle. Yksi syy kieltäytymiseen on myös se, että on lupautunut jo toisiin häihin kaasoksi tai saanut useamman kutsun ensi kesän häihin vieraaksi. Myös se voi olla syynä tehtävästä kieltäytymiseen, ettei yksinkertaisesti pidä morsiamesta. Sitä ei kuitenkaan kannata sanoa tulevalle morsiamelle, vaan käyttää hyödyksi muita yllämainittuja syitä.