Vaihtoehtokirkon karmiva tapa – parantaa sairauksia valkaisuaineella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Amerikkalaisessa Genesis II -kirkossa käytetään järkyttävää metodia autismin parantamiseksi. Entisen skientologi Jim Humblen perustamassa seurakunnassa annetaan klorididioksidia vakavista sairauksista kärsiville. Valkaisuainetta sisältävää liuosta annetaan suun kautta tai peräruiskeena.

Eyewitness News ja ABC News toteuttivat vuonna 2016 tutkimuksen, jonka mukaan kulttimaisessa kirkossa annetaan valkaisuainetta sisältävää liuosta syöpää, Parkinsonin tautia tai autismia sairastaville lapsille ja aikuisille. Kirkon jäsenet uskovat, että vahva kemikaali puhdistaa kehon loisista. Hoidosta käytetään nimeä Miracle Mineral Solution.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on varoittanut, että liuos aiheuttaa vakavaa haittaa terveydelle. Se voi aiheuttaa pahoinvointia, oksentelua, ripulia, vahingoittaa suolistoa tai aiheuttaa hengitysvajauksia. Hoitomenetelmän käyttöön on liitetty yksi kuolintapaus, Newsweek uutisoi.