Influenssarokote pian kivuttomasti – uudenlainen laastari siirtää vasta-aineet kehoon

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomessa riskiryhmiin kuuluvat ihmiset saavat influenssarokotteen vuosittain ilmaiseksi. Piikkikammoisille kaikenlaiset pistokset tuottavat paniikinomaisen tilan, joten osa saattaa jättää influenssarokotteen väliin yksinkertaisesti injektioneulan piston pelossa. Nyt asiaan on kehitteillä ratkaisu.

Georgian teknillinen korkeakoulu on kehittänyt uudenlaisen rokotusmuodon, jossa influenssan tarttumista ja leviämistä voidaan hillitä rokotelaastareilla. Laastarissa on mikroskooppisia neuloja, jotka siirtävät vasta-aineita kehoon kivuttomasti, NowThis Future uutisoi. Joissakin maissa on jo käytössä nenäsuihkeena otettava rokote.

Influenssarokote kannattaa ottaa syksyllä ennen flunssakauden alkamista. Influenssarokote täytyy uusia vuosittain, koska viruksen kanta vaihtelee. Maailman terveysjärjestö arvioi vuosittain, mitä influenssan kantaa vastaan rokotetaan.

This Patch Is A Flu Shot Without The Pain

This patch is like a flu shot without the pain

Publié par NowThis Future sur samedi 20 Janvier 2018