Nettislangille aivan uusia merkityksiä – näistä tuli viraalihittejä

Digi · Terhi Piiroinen

Internet-slangin alkulähteenä pidetään internetin pikaviestinpalvelu IRC:tä, eli Internet Relay Chatia, josta lyhenteet levisivät pian keskustelupalstoille, chatteihin, tekstiviesteihin ja lopulta myös arkipäivän puhekieleen. Nykyisin kaikki tietävät, mitä LOL, WTF tai YOLO tarkoittavat.

Lyhenteiden käyttö on vähentynyt viime vuosina. Nyt netissä on keksitty lyhenteille uusia merkityksiä eri teemoilla. Ilmiö on alkanut englanninkielisten Twitter-käyttäjien keskuudessa, mutta leviää todennäköisesti pian myös suomalaisten sosiaaliseen mediaan. Lyhenteiden uudet selitystavat aloitetaan aina: ”Tekstaako lapsesi…”

Aihepiirit ovat vaihdelleet politiikasta ruoanlaittoon. Parhaimmat akronyymiversiot ovat muuttuneet viraaleiksi. Samalla vitsaillaan sille, että vanhemmat eivät aina ymmärrä lastensa kieltä tai viestejä, Daily Dot uutisoi.

#memes #dankmemes #communism #justanarchocommunistthings #isyourchildtextingabout

A post shared by youre mum gey (@westbourne_memes.jpg) on