Facebook lanseerasi viestisovelluksen lapsille – lastensuojelujärjestö haluaa sulkea sen

Digi · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebookin käyttö ollut perinteisesti sallittu vain yli 13-vuotiaille. Taannoin Facebook kuitenkin lanseerasi Messenger Kids -sovelluksen, lapsille tarkoitetun viestisovelluksen.

Yhteisöpalvelu sovellus on turvallinen ja suunniteltu yhdessä vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa. Lastensuojelujärjestö Campaign for a Commercial-Free Childhood vaatii kuitenkin sovelluksen sulkemista.

Yli 100 lasten kehityksen asiantuntijaa on allekirjoittanut vetoomuksen Messenger Kids -sovelluksen lopettamisesta. Sen mukaan liian varhaisessa vaiheessa aloitettu sosiaalisen median käyttö lisää riippuvuuttaan teknologiasta, vaikuttaa kielteisesti mielenterveyteen ja vaikuttaa kykyyn muodostaa ihmissuhteita.

– Nuoremmat lapset eivät ole valmiita sosiaaliseen mediaan. He eivät ole tarpeeksi vanhoja ymmärtääkseen verkossa tapahtuvien suhteiden monimutkaisuuksia, jotka johtavat usein väärinymmärryksiin ja konflikteihin jopa vanhempien käyttäjien keskuudessa, kirjeessä lukee.

Facebook kertoo Techcrunch-sivustolle saaneensa sovelluksesta positiivista palautetta vanhemmilta. Yhteisöpalvelun mukaan sovellus on parantanut vanhempien ja lasten mahdollisuutta pitää yhteyttä toisiinsa.