Leijonanmetsästäjä ammuttiin safarilla – ampujaa selvitetään

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kroatialainen 75-vuotias metsästäjä Pero Jelenic on kuollut Etelä-Afrikan metsästysreissullaan. Mies oli ehtinyt tappamaan kahden metsästystoverinsa kanssa yhden leijonan, ja oli parhaillaan väijymässä toista leijonaa aseineen, kun luoti tappoi miehen. Leijonanmetsästäjän murhaajaa ei ole löydetty.

Etelä-Afrikassa on käynnistetty murhatutkimus liittyen leijonanmetsästäjä Pero Jelenicin kuolemaan. Mies oli lennätetty pelastushelikopterilla sairaalaan, mutta hän menehtyi. Jelenic oli metsästysseurueensa kanssa alueella, jossa eli vankeudessa kasvatettuja leijonia. He olivat maksaneet kissapetojen tappamisesta.

Hotellialan yrittäjän uraa ja omaisuutta luonut Pero Jelenic oli intohimoinen metsästäjä. News24-sivusto kertoo, että miehen toimisto oli täynnä onnistuneiden metsästysretkien meriittejä, eli täytettyjä eläimiä. WWF:n mukaan Afrikan leijonien määrä on laskenut 40 prosentilla kuluneen 30 vuoden aikana.