Nylon Beat tekee näyttävän paluun – kiertue ensi kesäksi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

1990-luvun toisella puoliskolla supersuosituksi noussut Nylon Beat -tyttöduo tekee näyttävän paluun, kun se nähdään ensi kesänä kymmenen keikan festarikiertueella.

Erin Anttilan ja Jonna Geagean muodostama Nylon Beat oli yksi 1990-luvun loppupuolen ja 2000-luvun alkupuolen suomalaisen pop-musiikin suunnannäyttäjistä. Hitit kuten Rakastuin mä looseriin, Satasen laina ja Syytön sekä vahvalla asenteella vedetyt livekeikat bändin kanssa siivittivät heidät yhdeksi aikakautensa suosituimmista kotimaisista yhtyeistä.

Nylon Beat ehti toimia kahdeksan vuotta ja myydä yli puoli miljoonaa albumia kunnes lopetti uransa uutenavuotena 2003. Yhtye teki vuonna 2007 kaksi areenakeikkaa, mutta ei ole sittemmin esiintynyt yhdessä. Nyt, yli kymmenen vuoden jälkeen, yhtye tekee paluun esiintymislavoille.

– Tuli nyt tai ei koskaan -fiilis. Kaikki palaset vain loksahtivat kohdalleen. Soolokeikoillani sain usein kuulla, kuinka tärkeä Nylon Beat on monille ollut. Osa 20-30 -vuotiaista faneista ei ole koskaan nähnyt meitä livenä. Tuntuu aivan ihanalta toteuttaa monen haave. Ja myös oma haaveeni, Erin kertoo.

– Mä haluun olla taas Nylon! Ja mulla oli ikävä Nylon-Eriniä. Keikoilla tullaan kuulemaan ja kokemaan sekä vanhoja että uusia versioita meidän biiseistä. Meillä on jo nyt Erinin kanssa ihan yhtä kreisi meininki kuin silloin alussa. Samat naiset, sama Nylon Beat, eikä olla edes ruosteessa, Jonna nauraa.

Mä haluun olla Nylon -kiertue nähdään näillä festareilla:

21.-23.6. Himos Juhannus, Jämsä

21.-23.6. RMJ, Rauma

21.-23.6. Tahko Juhannus, Nilsiä

28.-30.6. Iskelmä Festivaali, Jämsä

6.-7.7. Wanaja Festival, Hämeenlinna

12.-14.7. Suomipop Festivaali, Jyväskylä

12.-14.7. Suomipop Festivaali, Oulu

19.-21.7. Tammerfest, Tampere

26.-28.7. Kuopio RockCock

27.-28.7. We Love Festival, Helsinki