Raikas hengitys heti aamulla – pureskele tätä tuttua yrttiä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pahanhajuinen hengitys haittaa usein henkilöä itseään, minkä lisäksi siitä kärsivät myös hänen ympärillään olevat ihmiset. Pahan aamuhengityksen aiheuttavat varsinkin kuorsaaminen ja suu auki nukkuminen, koska tällöin suu kuivaa ja bakteerit pääsevät lisääntymään suussa.

Moni tietää, että nopea pelastus pahalta haisevaan aamuhengitykseen on hampaiden peseminen. Mikäli henkilö haluaisi kuitenkin syödä ensin aamiaisen ja juoda kahvia ennen hampaiden puhdistusta, persilja voi olla ensisijainen pahan hengityksen pelastus.

Persilja toimii Daily Mail -sivuston mukaan hyvänä hengityksen raikastajana, koska se tappaa pahoja hajuja aiheuttavia bakteereja suusta. Persiljan lehtien pureskeleminen aamulla raikastaa hammaslääkäreiden mukaan hengityksen lähes välittömästi. Se voi vaikuttaa myös hien tuoksuun laimentaen siinäkin ilmeneviä pahoja hajuja.