Emma Gaala: Vuoden artisti on Cheek

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen musiikkialan parhaita palkitseva Emma Gaala on käynnissä Espoon Metro Areenalla. Yksi illan odotetuimmista kategorioista on perinteisesti Vuoden artisti tai yhtye. Yleisöäänestyksen voittajaksi valittiin tänä vuonna Cheek.

Cheek sai tällä tietoa uransa viimeisessä Emma Gaalassa yhteensä kaksi Emma-palkintoa, sillä hetkeä aiemmin myös hänen Enkelit-musiikkivideonsa palkittiin parhaana. Vuoden naissolistina palkittiin Evelina ja miessolistina Antti Tuisku.

Emma Gaala on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan vuoden menestyneimpiä musiikkialan ammattilaisia. Emma-palkintoja on jaettu vuodesta 1983 alkaen. Tänä vuonna palkitaan voittajat 19 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat tänä vuonna Antti Tuisku, Haloo Helsinki! ja JVG, jotka kaikki keräsivät kuusi ehdokkuutta. Reino Nordin on ehdolla viidessä kategoriassa ja Evelina neljässä kategoriassa.