Emma Gaala: Vuoden Yhtye on Haloo Helsinki!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen musiikkialan parhaita palkitseva Emma Gaala on parhaillaan käynnissä Espoon Metro Areenalla. Ensimmäisenä Vuoden Pop -palkinnolla muistettiin Antti Tuiskua ja sen jälkeen Vuoden Tulokkaana palkittiin Leo. Yksi illan odotetuimmista kategorioista oli Vuoden Yhtye.

Ehdokkaat olivat Gasellit, Haloo Helsinki!, JVG, Profeetat ja Sunrise Avenue. Voittajana palkittiin Haloo Helsinki!, joka oli tänä vuonna ehdolla yhteensä kuudessa kategoriassa. Vuoden Rock Emmasta kisailivat Disco Emsemble, Haloo Helsinki!, Popeda, Santa Cruz ja Von Hertzen Brothers. Voittajana palkittiin Haloo Helsinki!, jolle Emma-palkinto oli siten illan toinen.

Vuoden Hiphop Emma-palkinnosta kisailivat tänä vuonna JVG, Gasellit, Gettomasa, Kube ja Profeetat. Emma-palkinnon kanssa kotiin tänään suuntaa JVG. Ennen suoraa lähetystä Metalli-Emmalla palkittiin Battle Beast. Vuoden tuottajan Emma-palkinnon sai Jurek.

Emma Gaala on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan vuoden menestyneimpiä musiikkialan ammattilaisia. Emma-palkintoja on jaettu vuodesta 1983 alkaen. Tänä vuonna palkitaan voittajat 19 eri kategoriassa. Eniten ehdokkuuksia kahmivat tänä vuonna Antti Tuisku, Haloo Helsinki! ja JVG, jotka kaikki keräsivät kuusi ehdokkuutta. Reino Nordin on ehdolla viidessä kategoriassa ja Evelina neljässä kategoriassa.