San Francisco poistaa kannabisrikkeet rikosrekistereistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen viihdekäyttö on ollut sallittua Kalifornian osavaltiossa vuodenvaihteesta saakka. Nyt myös aikaisemmin hallussapidosta tuomittujen ihmisten rikosrekistereitä ollaan puhdistamassa.

San Franciscon piirisyyttäjän toimisto ilmoitti poistavansa merkinnät kannabisrikoksista tuhansien ihmisten rikosrekistereistä. Varhaisimmat poistettavat merkinnät ovat peräisin vuodelta 1975. Myös San Diego on ryhtynyt samanlaisiin toimenpiteisiin.

Automaattisesti poistettavia merkintöjä on noin kolme tuhatta kappaletta. Lisäksi syyttäjät tulevat tarkastelemaan uusiksi yli 4.900 törkeäksi määriteltyä kannabikseen liittyvää rikostapausta.

– Vaikka huumausainepolitiikka ottaa takapakkia liittovaltio tasolla, näyttää San Francisco jälleen esimerkkiä korjatakseen vahinkoja joita pieleen mennyt huumesota on aiheuttanut maallemme ja erityisesti etnisille yhteisöille, piirisyyttäjä George Gascon kuvaili tiedotteessa.