Yllätyspäätös: F1-sarja luopuu varikkotytöistä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naisten aseman parantaminen on nyt johtanut siihen, että moottoriurheilulajien kuninkuuslaji Formula 1 -kilpailuissa ei enää nähdä hehkeitä varikkotyttöjä. Kauniit naiset ovat pidelleet varikoilla kilpailijoiden nimillä varustettuja kylttejä ja esitelleet sponsoreita.

Seksikkäät varikkotytöt jäävät historiaan tämän vuoden kaudesta alkaen. F1-sarjan markkinointijohtaja Sean Bratchesin mukaan käytäntö ei enää vastaa kilpailuorganisaation edustamia arvoja. Se on myös heidän mukaansa ristiriidassa nykypäivän normien kanssa.

Kaikki varikkotytöt eivät ole ottaneet asiaa ilolla vastaan. Esimerkiksi Charlotte Gash ja Lucy Stokes ovat sanoneet uutisen olleen musertava. Formula 1 -talleissa nähdyt naiset tekevät työtä yleisön ja mainostajien kanssa. Sen sijaan naisurheilijoiden etua ajava järjestö Women’s Sport Trust on kiittänyt formulasarjan päätöstä.