Herkuttele terveellisesti! Tässä hyvät naposteltavat pikkunälkään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Terveellisiin elämäntapoihin kuuluu automaattisesti sokeristen herkkujen ja suolaisten naposteltavien vaihtaminen vähäkalorisempiin tai kuitupitoisempiin vaihtoehtoihin. Nyt on listattu seitsemän terveellisempää naposteluvaihtoehtoa.

Men’s Health on listannut välipaloja, joilla voi taltuttaa nälkää ja epäterveellisten herkkujen mielihaluja. Kuitupitoinen siemennäkkileipä maistuu herkullisesta avokadon kanssa. Suolaiset perunalastut voi korvata popcornilla. Ripottele popcornikupin päälle esimerkiksi parmesaanijuustoa.

Omena on yksinkertainen, mutta tehokas näläntaltuttaja. Lisäksi siitä saa kuituja, joten hedelmät kannattaa nauttia kiinteässä muodossa mehustamisen tai smoothien sijaan. Myös kreikkalainen jugurtti pitää nälän poissa tehokkaasti, etenkin jos annoksen päälle ripottelee pellavansiemeniä. Herajauheesta voi puolestaan tehdä täyttävän pirtelön.

Naposteltavaksi kannattaa kokeilla myös kikherneitä, jotka on paahdettu kuumassa uunissa. Päälle voi ripotella chilimaustetta, jotta herkkuja ei tule ahmittua kourakaupalla. Mikäli himoitsee suklaata, kannattaa valita vähintään 70 prosenttista tummaa suklaata. Nauti muutama suklaapala pähkinöiden kanssa ja himo on hillitty.