Alamäkiluistelussa kaatuiltiin 80 km/h vauhdissa – hurja videokooste Jyväskylän MM-osakilpailusta

StaraTV Viihde Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Jyväskylässä järjestettiin kuluvana viikonloppuna Red Bull Crashed Ice -osakilpailu, jossa ei säästytty dramaattisilta hetkiltä. Peräti 630-metrinen luonnonjäästä tehty alamäkiluistelurata aiheutti monia tiukkoja tilanteita ja rajujakin kaatumisia.

Alamäkiluistelun MM-osakilpailussa suomalaisista nähtiin ensimmäisessä laskuryhmässä Mirko Lahti ja Jesse Sauren. Kaksikko hallitsi erää alusta pitäen ja varmisti näin finaalipaikat. Sauren laski lopulta toiseksi ja Lahti voitti lopulta viikonlopun juniorikilpailun ja miesten pikkufinaalin sijoittuen kokonaiskilpailussa viidenneksi.

Katso tästä StaraTV:n videokooste kilpailusta

Miesten finaali sisälsi paljon tapahtumia ja draamaa. Heti startin jälkeen Marco Dallago antoi Scott Croxallille kädellä lisävauhtia, ja Jyväskylän edellisiä kilpailuja hallinnut kanadalainen paiskautui päin laitaa. Tämän jälkeen radan puolivälissä Kyle Croxall kosti veljensä puolesta, ja repäisi kamppailutilanteessa toisen Dallagon veljeksistä olkapäästä nurin.

Kilpailun jälkeen Kyle Croxall ja Marco Dallago hylättiin, joten lopputuloksissa voittajaksi nousi Luca Dallago. Startissa vääryyttä kokenut Scott Croxall oli toinen. Sääntöteknisten seikkojen ansiosta kolmannesta sijasta palkinnon pokkasi hylkäyksestä huolimatta Kyle Croxall. Naisten kilpailussa Miisa Klemola jäi tällä kertaa neljännelle sijalle epäonnisen kaatumisen takia.

Alamäkiluistelu on laji, jossa kilpailijat kiitävät jopa 80 kilometrin tuntinopeudella alas esteiden täyttämää rataa neljä luistelijaa kerrallaan. Kunkin lähdön kaksi parasta etenee aina seuraavalle kierrokselle, kunnes 128 osanottajan joukosta on jäljellä enää neljä finalistia.