Täysmaito on terveellistä – nostaa hyvän kolesterolin määrää

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset rakastavat maitotuotteita. Maito, juustot ja jogurtit kuuluvat useimpien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Maitotuotteet kuitenkin aiheuttavat ihmiskehossa erilaisia tulehduksia, minkä vuoksi osa ihmisistä onkin alkanut suosimaan ruokavaliota, johon ei kuulu maitotuotteet.

Ihmiset voivat kuvitella, että rasvaton ja kevytmaito olisivat terveellisimmät vaihtoehdot maitohyllyltä. He ovat kuitenkin väärässä, koska käsittelemättömämpi punainen maito, eli täysmaito, on uuden tutkimuksen mukaan ihmisten sydämen terveydelle paras vaihtoehto.

Daily Mail -sivusto kertoo Tanskassa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että täysmaito lisää ihmisten veressä hyvää kolesterolia. Hyvä kolesteroli kuljettaa huonoa kolesterolia valtimoista takaisin maksaan, jossa se pilkkoutuu ja lopulta poistuu kehosta. Tämän vuoksi hyvä kolesteroli alentaa sydänkohtauksen ja aivoinfarktin riskiä.