Kahvi tehostaa aineenvaihduntaa – kaksi kupillista päivässä auttaa laihdutuksessa

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa juodaan kahvia todella paljon, ja kahvi kuuluukin vahvasti suomalaiseen kulttuuriin. Kahvissa on myös tutkimusten perusteella huomattu olevan erilaisia terveydellisiä hyötyjä. Australialaisen ravintoneuvojan mukaan yksi hyöty liittyy painonhallintaan.

Australialainen ravintoneuvoja ja kirjailija Melanie McGrice on neuvonut laihduttajia juomaan kahvia. McGrice kertoi Daily Mail -sivustolle, että kahvi on epäterveellistä vain silloin kun siihen sekoitetaan sokeria. Pelkkä kahvi kuitenkin tehostaa aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa, mikä tekee sen nauttimisesta hyödyllistä laihduttajalle.

McGricen mukaan kahvi antaa mukavasti potkua aineenvaihdunnalle. Nainen kehottaa ihmisiä juomaan kaksi kupillista kahvia päivässä hyödyntääkseen kahvin rasvaa polttavan vaikutuksen. Kahvi madaltaa myös kakkostyypin diabeteksen riskiä, minkä vuoksi kahvi on hyvä lisä terveelliseen ruokavalioon.