Maailman suurin raketti lähettää tänään Tesla-urheiluauton avaruuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Automaailman mullistaneen Teslan perustaja, visionääri Elon Musk, tunnetaan myös niin ikään mullistavan SpaceX-yhtiön perustajana. Nyt hän yhdistää nämä kaksi yritystä hyvin erikoisella tavalla, sillä yhtiö laukaisee Tesla Roadster -urheiluauton avaruuteen aurinkon kiertoradalle.

Starman in Red Roadster

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Asiasta uutisoineen Teslarati-verkkolehden mukaan maailman tämän hetken suurin raketti Falcon Heavy on määrä laukaista autoineen avaruuteen Kennedyn avaruuskeskuksesta tänään tiistaina.

SpaceX

Raketin neitsytlennolla ei ole mukana varsinaista hyötykuormaa, vaan sen sijaan Elon Muskin tummanpunainen urheiluauto, joka on tarkoitus lähettää auringon kiertoradalle. Erikoista vaikutelmaa lisää se, että auton äänentoistosta soitetaan David Bowien kappaletta Space Oddity. Jatkossa raketin on määrä lähettää avaruuteen sekä rahtia että ihmisiä.

SpaceX on mullistanut avaruuskuljetukset kehittämällä ensimmäisenä maailmassa raketin, joka palaa maahan ehjänä. Ensimmäinen onnistunut kokeilu suoritettiin viime vuonna. Toimiessaan raketti säästää merkittävästi kuluja esimerkiksi avaruusasemalle suuntautuvissa kuljetuksissa.