Nuorelle voimistelijalle oli käydä huonosti – valmentajan refleksit pelastivat!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Massachusettsissa järjestetyissä voimistelukilpailuissa todistettiin taannoin tilannetta, joka oli vaarassa päättyä vakavaan vammaan. Onneksi pelastus oli kuitenkin lähellä.

13-vuotias voimistelija Noah Viera oli lämmittelemässä suoritustaan varten, tehden pyörähdyksiä voimistelutangon ympärillä. Yhtäkkiä hänen otteensa lipesi tangosta. Valmentaja Cal Brooker huomasi tilanteen, ja regoi salamannopeasti. Hän tarttui Noahiin juuri ennen kuin nuori voimistelija löi päänsä maahan.

– Tanko on 2,7 metrin korkeudessa ja pyörähdykset lisäsivät siihen yli puoli metriä. Jos hän olisi pudonnut päälleen, olisivat seuraukset olleet katastrofaaliset, Booker kuvailui WBZ-TV -uutissivustolle.