Huulitaidekuvat kopioitiin jälleen – kosmetiikkajätti oikeuteen ideavarkaudesta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaliforniassa asuva maskeeraaja Vlada Haggerty on tunnettu meikkitaiteilija, joka jakaa myös sosiaalisessa mediassa kauniita kuvia tekemistään meikeistä. Haggerty on erityisen tunnettu huulimeikeistään ja taiteellisista kuvista, joissa huulista valuu metallinhohtoista nestettä.

Kaksi vuotta sitten Kylie Cosmetics kopioi markkinointimateriaalissaan Haggertyn kuvia. Tällöin asia saatiin sovittua ilman oikeudenkäyntiä ja sovinnon eleenä Kylie Jenner julkaisi omilla kanavillaan lähes 100 miljoonalle fanilleen Haggertyn kuvia ylistävien kehujen kera. Nyt Make Up For Ever -kosmetiikkajätti on syyllistynyt samanlaiseen kopiointiin.

Vlada Haggerty on haastanut Make Up For Ever -kosmetiikkabrändin oikeuteen. Cosmopolitan-sivuston mukaan kosmetiikkayritys oli yrittänyt saada naista tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Kun yhteistyö ei toteutunut ja Vlada Haggerty kieltäytyi tarjouksesta, Make Up For Ever päätti käyttää Haggertyn luomia huulitaidekuvia joka tapauksessa inspiraationaan ja kopioida kuvat omaan markkinointitarkoitukseensa.

Haggerty ei suostunut yhteistyöhön, koska häntä velvoitti samaan aikaan yhteistyösopimus Smashbox-kosmetiikkayrityksen kanssa. Nainen kertoi kieltäytymisen ohessa selvästi, että hänen huulitaidekuvansa ovat tekijänoikeuksilla ja tavaramerkillä suojattuja, eikä niitä saa käyttää tai kopioida. Kuvien selvän samankaltaisuuden vuoksi Vlada Haggerty haastaa Make Up For Ever -yrityksen oikeuteen.