Netflix-sarjan mainos järkyttää – mallinukke muovin sisällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Los Angelesin Santa Monica Boulevardilla bussia odotelleita taannoin yllättävä ja karmiva näky. Bussipysäkillä näytti olevan esillä muovin sisälle paketoitu, hengittävä ihminen.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut todellinen ihminen, vaan pelkkä mallinukke. Sillä mainostettiin Netflixin tuoretta scifi-sarjaa Altered Carbon – Muuntohiili. Aidon näköinen mainos jakoi paikallisten mielipiteitä. Osa piti sitä näyttävänä, osa puolestaan kommentoi sen näyttävän liikaa oikealta ruumiilta.

Joel Kinnamanin tähdittämä Altered Carbon – Muuntohiili perustuu Richard K. Morganin kirjoihin. Kovaksikeitettyä rikosmysteeriä ja scifiä yhdistävässä sarjassa kuolleiden ihmisten tietoisuus voidaan siirtää uuteen, elävään kehoon.