Kourtney Kardashian on perheensä terveysguru – näitä ruokia ei söisi koskaan

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Realitytähti ja perheenäiti Kourtney Kardashian on tunnetusti koko Kardashianien suvun suurin terveysintoilija. Naisen iho suorastaan hehkuu, mikä saattaa johtua kaunottaren maidottomasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta.

Muutama vuosi sitten 38-vuotias kolmen lapsen äiti sai lääkärikäynnillään kuulla, että hänellä sekä hänen lapsillaan on herkkyys gluteenia ja maitotuotteita kohtaan. Nainen päätti vaihtaa heti ruokakomeronsa sisällön ja vaihtaa kaikki maitotuotteet ja gluteenia sisältävät tuotteet niitä vastaaviin vaihtoehtoihin, joissa ei kuitenkaan ole maitoa tai viljaa.

Vielä vuosien jälkeenkin Kourtney Kardashian pitää sekä itsensä että lapsensa viljattomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla. Matkoja varten Kourtney kertoi People-sivustolle pakkaavansa aina mukaan omat eväät ja erilaisia naposteltavia lapsille. Välillä hän antaa kuitenkin lasten herkutella esimerkiksi huvipuistossa herkuilla, joita äiti ei tavallisesti lapsilleen soisi.

Prosessoituja ruokia Kourtney kertoo kuitenkin välttelevän hinnalla millä hyvänsä. Prosessoituja ruokia ovat muun muassa epäterveelliset herkut, leivonnaiset, karkit, sipsit ja teollisesti valmistetut leikkeleet ja valmiiksi pakatut einesruoat. Niiden sijaan nainen panostaa tuoreisiin kasviksiin, luomuhedelmiin ja hyviin proteiinin lähteisiin kuten kalaan, kanaan ja kananmuniin.