McDonald’sin ranskalaisissa hoitokeino kaljuuteen?

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

McDonald’s-pikaruokaketjun ranskalaisten perunoiden valmistuksessa käytettävällä ainesosalla voi olla tulevaisuudessa yllättävää käyttöä. Siinä voi piillä hoitokeino kaljuuntumiseen.

Japanin Yokohaman yliopiston tutkijat onnistuivat kasvattamaan karvatuppisoluja hiirillä käyttäen apunaan polydimetyylisiloksaania. Sen ansiosta tutkijat onnistuivat luomaan kerrallaan viisi tuhatta karvatuppisolua.

Polydimetyylisiloksaania käytetään McDonald’sin ranskalaisten paistoöljyssä, sillä se ehkäisee sen vaahtoutumista. Kyseistä orgaanista polymeeriä löytyy myös muun muassa monista shampoista, hilloista, makeisista, liukuvoiteista ja kauneudenhoitotuotteista.

Biomaterials-tiedejulkaisussa julkaistu tutkimustulos ei tietenkään tarkoita sitä, että hiukset alkaisivat maagisesti kasvaa ranskanperunoita syömällä. Tutkijat kuitenkin uskovat, että polydimetyylisiloksaanista voi olla tulevaisuudessa merkittävää apua kaljuuntumisen parantamisessa.

Uusimmat