McDonald’sin ranskalaisissa hoitokeino kaljuuteen?

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

McDonald’s-pikaruokaketjun ranskalaisten perunoiden valmistuksessa aiemmin käytetyllä ainesosalla voi olla tulevaisuudessa yllättävää käyttöä. Siinä voi nimittäin piillä hoitokeino kaljuuntumiseen.

Japanin Yokohaman yliopiston tutkijat onnistuivat kasvattamaan karvatuppisoluja hiirillä käyttäen apunaan polydimetyylisiloksaania. Sen ansiosta tutkijat onnistuivat luomaan kerrallaan viisi tuhatta karvatuppisolua.

Polydimetyylisiloksaania käytettiin aiemmin esimerkiksi McDonald’sin ranskalaisten paistoöljyssä, sillä se ehkäisee vaahtoutumista. Kyseistä orgaanista polymeeriä löytyy myös muun muassa monista shampoista, hilloista, makeisista, liukuvoiteista ja kauneudenhoitotuotteista.

Biomaterials-tiedejulkaisussa julkaistu tutkimustulos ei tietenkään tarkoita sitä, että hiukset alkaisivat maagisesti kasvaa ranskanperunoita syömällä. Tutkijat kuitenkin uskovat, että polydimetyylisiloksaanista voi olla tulevaisuudessa merkittävää apua kaljuuntumisen parantamisessa.