Ratsupoliisi muistuttaa suomalaisia: ”Muista sinäkin turp… turvaväli!”

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Autoilijoiden tulee kiinnittää huomiota oikeanlaisiin turvaväleihin liikenneolosuhteet huomioon ottaen. Helsingin poliisi on julkaissut hauskan twiitin, jossa poliisihevoset muistuttelevat toisiaan tarvittavasta hajuraosta talvisessa säässä.

Suomen poliisivoimat osaavat jälleen muistuttaa ihmisiä tärkeistä asioista hauskalla twiitillä. Kuvassa on kaksi Helsingin ratsupoliisin hevosta, Calvin ja Laku, jotka juttelevat ajankohtaisesta asiasta: Turvavälistä. Calvin muistuttaa Lakua vitsikkäästi turpavälistä. Turpaväli voi toimia hitaasti askeltavien hevosten kohdalla, mutta Laku tietää, että kyseessä on tietenkin turvaväli.

Hyvä ohjesääntö on, että turvavälin tulisi olla noin puolet ajoneuvon kulkunopeudesta kilometreinä tunnissa, Liikenneturva muistuttaa. Mitä nopeampaa ajoneuvo kulkee, sitä enemmän tulee varata turvaväliä ja jarrutusmatkaa. Satasen tuntivauhdissa turvavälin tulee olla vähintään 100 metriä, mutta määrä kasvaa roimasti liukkaalla kelillä ja näkyvyyden ollessa huono.